(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
VALAŠSKÉ ZELNÍKY
Potřebné ingredience
750g brambor 200g polo.mouky sůl 2 vejce hladká mouka na vál 3 lžíce sádla NA NÁPLŇ:: 50g anglické slaniny¨ 1 cibule 1 sklenice sterilizovaného zelí kmín
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout....
Mezitím si připravte zelnou náplň..Anglickou nakrájejte na malé kostičky a nechte mírně rozpustit ve větším kastrůlku...
Přidejte oloupanou nadrobno nasekanou cibuli,okapané zelí a podle chuťi kmín..Promíchejte,přikryjte poklicí a duste doměka.Tekutina ze zelí se musí úplně vydusit....Hotovou náplň nechte vychladnout...Vychladlé brambory oloupejte nastrouhejte najemno do mísi a nebo na vál jak se vám chce...Přidejte polo.mouku,trošku soli a vejce...Přísady lehce promíchejte...pak zpracujte na těsto...
Poté z těsta vytvořte váleček který bude mít v průměru cca4cm..Rozkrojte je na stejné dílky..
Z každého dílku vytvořte pomocí prstů placičku,do prostřed urovnejte náplň..
naplněné těsto přehněte a okraje k sobě pevně přitiskněte...Zelníky narovnejte na sádlem vymazaný plech a vložte ho do předehřáté trouby..
Pečeme při 170 stupnů dozlatova cca 20-25 minut
DOBROU CHUŤ......
Mezitím si připravte zelnou náplň..Anglickou nakrájejte na malé kostičky a nechte mírně rozpustit ve větším kastrůlku...
Přidejte oloupanou nadrobno nasekanou cibuli,okapané zelí a podle chuťi kmín..Promíchejte,přikryjte poklicí a duste doměka.Tekutina ze zelí se musí úplně vydusit....Hotovou náplň nechte vychladnout...Vychladlé brambory oloupejte nastrouhejte najemno do mísi a nebo na vál jak se vám chce...Přidejte polo.mouku,trošku soli a vejce...Přísady lehce promíchejte...pak zpracujte na těsto...
Poté z těsta vytvořte váleček který bude mít v průměru cca4cm..Rozkrojte je na stejné dílky..
Z každého dílku vytvořte pomocí prstů placičku,do prostřed urovnejte náplň..
naplněné těsto přehněte a okraje k sobě pevně přitiskněte...Zelníky narovnejte na sádlem vymazaný plech a vložte ho do předehřáté trouby..
Pečeme při 170 stupnů dozlatova cca 20-25 minut
DOBROU CHUŤ......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
12. 6. 2010, 15:28
To neznám škoda, že není fotka, ale určitě to bude moooc dobré